вівторок, 26 березня 2024 р.

«СЛОВО - ЗБРОЯ, МОВА - ОБЕРІГ!»

      Вітаємо дипломантів І ступеня Демчук Вероніку, Горло Марину та дипломанта ІІІ ступеня Пирожка Іллю з перемогою у міському дитячому дистанційному конкурсі майстрів художнього читання «СЛОВО - ЗБРОЯ, МОВА - ОБЕРІГ!». Молодці! Бажаємо вам творчого натхнення, наснаги і мирного неба!






четвер, 7 березня 2024 р.

Змагання із домедичної допомоги «Рятівник»

      Актив учнівського самоврядування Комишанської ЗОШ №26, команда юних рятівників «Фенікс» взяла участь у відкритих, заочних змаганнях із домедичної допомоги «Рятівник», проведених до Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні комунальним закладом “Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді” Херсонської обласної ради, серед учнівської молоді Херсонщини 23 по 28 лютого 2024 року.
     У змаганнях взяли участь 182 здобувача освіти з Херсонщини та восьми (Бериславської, Великоолександрівської, Великолепетиської, Дар’ївської, Долматівської, Милівської, Нововоронцовської та Херсонської) територіальних громад.
На першому етапі Змагань , учасники записували відео із найкращим виконанням ними накладання бинтових пов’язок пораненнях різних частин тіла.
     На другому етапі учасників змагань чекала цікава вікторина із надання домедичної допомоги.
Учні Комишанської школи посіли І місце в особистісному заліку та ІІ у командному за другий етап з «Вікторини «Надання домедичної допомоги». Вероніка Демчук також посіла ІІІ місце в особистісному заліку з виду «Накладання збіжної черепашачої пов’язки на колінний суглоб».
Вітаємо команду «Фенікс»: Демчук Вероніку, Горло Марину, Рубана Богдана, Драй Ганну та Тонгалюк Анну (керівники Надточій Т.І. та Мачульська І.А.) з особистісними та командними перемогами.
     Слава Україні! Україна переможе, бо цвіт її – діти, зростають та стають сильними!








суботу, 10 лютого 2024 р.

«Тиждень безпечного Інтернету 2024: «Інтернет технології у нашому світі»

У рамках «Тиждень безпечного Інтернету 2024:
 «Інтернет технології у нашому світі» 

 учні 6-Б класу взяли участь у практичному занятті з кібер - безпеки в
 межах проєкту "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність".

 "Кібербезпека: навички, які захищають не тільки під час війни"








Учні 6-А класу   перевірили свої знання з кібербезпеки 
під час уроку-гри "Пригоди в країні Павутинії".


Відеозвіт "Тижня Безпечного Інтернету у нашій школі:
"Технології у нашому світі" https://youtu.be/zoBm_LgJR0Y


четвер, 8 лютого 2024 р.

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ - 2024

 
    Сьогодення диктує нові правила. Здобуття освіти стало в один асоціативний ряд із назвами онлайн-ресурсів. Адже учні здають вірші напам’ять через відео, яке вантажиться на YouTube, отримують домашнє завдання у Google класі та через Viber , уроки проводяться на платформі Zoom, а з однокласниками бачаться та спілкуються через мобільні додатки.

 




    Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, дистанційного навчання та творчості. Але разом із цим розширились поняття кібербезпека, кіберзлочинці, секстинг, онлайн-грумінг тощо.

 





    Тому нині так важливо проводити освітню діяльність про правила поведінки в Інтернеті серед учнів, батьків, вчителів, аби у майбутньому вони правильно та безпечно використовували цей корисний ресурс.

 






     Напередодні Міжнародного Дня безпечного Інтернету,з 05.02.2024 р. у Комишанській ЗОШ №26 розпочався тиждень «Безпека в Інтернеті», протягом якого здобувачі освіти отримали можливість ознайомитися із основними правилами та цікавими фактами Інтернет-безпеки й Інтернет-етики, переглянули відео та анімаційні фільми щодо використання мережі, взяли участь у квестах та виготовили інформаційні постери «Ми – за безпечний Інтернет», створили виставку малюнків присвячену боротьбі з інтернет-монстрами. 
     Класні керівники провели години спілкування на теми: «Мережева етика», “Безпека дітей в інтернеті”, “Мережа як стиль життя”, “Зворотній бік Інтернету”.


      Під час уроків інформатики учні перевірили свої знання з інформаційної безпеки виконавши інтерактивні вправи, взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет 2.0» від порталу «На Урок». 


      Першокласники взяли участь у «Подрож в країну Інтернетію» у якій долали перешкоди і вчили правила безпечного інтернету.
 

  
“Мережа як стиль життя”, 




Треті класи провели цікавий ігровий урок «Безпека та інтернет».



Дев'ятикласники  провели майстер-клас щодо особливостей операцій із банківськими картками через мережу Інтернет.









Щоб допомогти батькам отримати інформацію щодо захисту дітей від впливу шкідливої інформації, на сторінці шкільних груп були розміщені пам’ятки «ДІТИ. ІНТЕРНЕТ. МОБІЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОК»  та  створені дев'ятикласниками  постери
 "Правила інтернет-безпеки та інтернет-етики для дітей та підлітків"

 



 

 



Тож єднаймо свої зусилля й разом крокуймо до безпечного Інтернету!