неділю, 13 лютого 2022 р.

Інформаційно-просвітницька акція "Ми у відповіді за тих, кого приручили"

#миувідповідізатихкогоприручили та #ecoparlamentks

Щоб людина була справді щасливою, їй потрібно не так багато. Всього на всього такі ж люди, які зможуть підтримати у скрутному становищі, з якими можна поспілкуватися на різні теми, які розуміють тебе і ніколи не покинуть. Але іноді трапляється так, що людина залишається одна, наступає момент, коли ні родина, ні друзі не можуть допомогти тобі побороти самотність. Тоді вони заводять домашніх улюбленців. Приручені тваринки допомагають знову відчути затишок і любов. Піклуючись про них, ви забуваєте про усі проблеми, які сталися з вами.



  





 




Слід пам’ятати, що кожна істота має свій характер та уподобання. Беручи будь-яку тваринку додому, ми несемо велику відповідальність. Будь то кіт чи папуга, усе одно треба піклуватися про них. Ми віддаємо всю любов і тепло, а вони натомість стають найближчими нашими друзями й ніколи нас не зрадять. Але буває навпаки, люди зраджують своїх домашніх улюбленців: викидають на вулицю, віддають іншим, не думаючи про те, що вони уже встигли прив’язатися до них. Мало хто замислювався, що тварина, в порівнянні з людиною, беззахисна. Та багато хто не відчуває відповідальності за свої вчинки, тому на вулицях нашого міста так багато блукаючих і безпритульних тварин.




Щоб цього уникнути, у Комишанській школі №26 щорічно проводять спеціальну акцію «Ми у відповіді за тих, кого приручили» та «Челендж добрих справ». Протягом них учні можуть подарувати краплину своєї теплоти тваринкам. Принести корм, непотрібні простирадла й ковдри, металевий посуд. А ті, у кого немає нічого із перерахованого вище, кидають до спеціальної скриньки свої кишенькові кошти. Потім шкільний парламент відвозить усе це до притулку. Цього року карантин не дозволив нам особисто відвідати тваринок, тому ми перерахували зібрані кошти на спеціальний рахунок.







Ми можемо допомогти тваринкам, уклавши в цю справу лише дещицю своїх мізерних можливостей: побудувати годівничку для птахів, погодувати блукаючих тварин або навчитися піклуватися про своїх.


   



Якщо кожна людина зробить хоча б щось для тваринок, то ми зможемо трішки вплинути на вирішення цієї проблеми. Бо вони також мають великий уплив на наше життя. Саме спілкування з нашими меншими братами допоможе вирости доброю, чуйною людиною, не байдужою до оточуючих.



 Головне – це пам’ятати, що ми відповідальні за тих, кого приручили.

#МістоДорослихДітей, #КомишанськаЗОШ26

  


Немає коментарів:

Дописати коментар